Verkoop vastgoed

Aan- en verkoop van gemeentelijk vastgoed

Door de aanzienlijke portefeuille en de jaren van bezuinigingen zijn veel gemeenten bezig met de verkoop van gemeentelijk vastgoed. Metafoor kan u begeleiden bij het gehele proces van aan- en verkoop van vastgoed. Dit kan bestaan uit de verkoop van een enkel object tot het aanbesteden van de verkoop van een portefeuille objecten. Hierbij kunnen de adviseurs van Metafoor zorgen voor onder andere:

 • Procesbegeleiding;
 • Onderhandelingen;
 • Contractvorming;
 • Taxaties;
 • Aanbestedingen.

Aan- en verkoop van gemeentelijk vastgoed met Metafoor

Gebleken is dat in de huidige markt de potentiële opbrengsten van objecten bij verkoop van gemeentelijk vastgoed onder druk staan. Dit kan nadelige gevolgen hebben. Denk aan lagere opbrengsten dan boekwaarden, niet voldoen aan taakstelling en vermindering van weerstandsvermogen. Alternatieven kunnen desgewenst doorgerekend worden. Bijvoorbeeld: tijdelijk beheer totdat de markt aantrekt of herontwikkeling/herbestemming van object(en).

Over Metafoor Vastgoed en Software

Metafoor Vastgoed en Software is onderdeel van de KMM groep, een snelgroeiende bedrijvengroep uit Flevoland. Metafoor is een advies- en detacheringsbureau dat sinds 1995 al veel overheden heeft geadviseerd bij vragen omtrent vastgoed- en grondzaken. Daarnaast hebben wij slimme producten zoals SnippergroenOnline en Vastgoedbeheersysteem VBSonline ontwikkeld, die ondersteunen bij vastgoedbeheer. Wij bieden een totaaloplossing met als doel om een langdurig partnership op te bouwen met onze klanten. Onze enthousiaste organisatie toont initiatief, is resultaatgericht en samenwerking is erg belangrijk tijdens projecten van Metafoor. Daarnaast staat de klant in onze organisatie altijd centraal. Wij bieden voor elk probleem een oplossing, van bestuurlijk niveau tot aan de uitvoering.

Begeleiding in aan- en verkoop van gemeentelijk vastgoed

Heeft uw gemeente behoefte aan begeleiding op het gebied van aan- en verkoop van gemeentelijk vastgoed? Wij ondersteunen u graag in het proces, de onderhandelingen, contractvorming, taxaties en aanbestedingen. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een vrijblijvende afspraak voor vastgoedadvies.

Contact opnemen

  Klik hier voor ons privacybeleid.

   

  Succesverhalen