Arnout Huisman


Arnout Huisman

Functie
Vastgoedadviseur
Specialisme
Ontwikkeling en opleiding Vastgoedbeheersysteem VBS
Opleiding
HEAO Groningen, Economisch Juridisch studierichting met afstudeerrichting makelaardij/onroerende zaken

Projecten/ervaring

Amsterdam Slotervaart, Amsterdam Nieuw-West, Gemeente Almere

In de Amsterdamse stadsdelen Slotervaart en Nieuw-West en de gemeente Almere heb ik veel vastgoedbeheer gedaan, waarbij de nadruk lag op centralisatie van de portefeuille, afsluiten huurovereenkomsten, indexeren van huren en opzetten van de administratieve organisatie.

Woonstichting De Key

Voor Woonstichting De Key in Amsterdam heb ik meegewerkt aan het stadsvernieuwingsproject Blaawlakenblok (www.blaauwlakenblok.nl) waarbij mijn aandeel vooral lag in niet-bouwkundige de voortgang van het project, zoals besluitvorming, huurovereenkomsten maken, verslaglegging van vergaderingen met bewoners en de gemeente. Bij het voormalige stadsdeel Bos en Lommer was ik betrokken bij verbouwen van een leegstaande school tot ruim 40 ateliers en kinderdagverblijf en de verhuur ervan.

VastgoedBeheerSysteem

Sinds ik bij Metafoor werk, ben ik betrokken bij de herontwikkeling van het VastgoedBeheerSysteem en ben ik voor klanten adviseur en vraagbaak op het gebied van het gebruik van het systeem en aanverwante vastgoedbeheer zaken.

Gemeente Bussum, Gemeente Edam-Volendam, Gemeente Naarden

De laatste jaren is Metafoor een veel gevraagde specialist op het gebied van vermeend grondgebruik, of te wel tuinuitbreiding op gemeentegrond zonder dat er een huurovereenkomst is gesloten. In de gemeenten Bussum, Edam-Volendam en Naarden heb ik inventarisatie van het gebruik gedaan, alsmede de verkoop en verhuur van tuinen.

Arnout vertelt…

Door een stage opdracht ben ik in het automatiseren van gegevens over gemeentelijk vastgoed terechtgekomen. De vragen rond het vastleggen van gegevens over het vastgoed waren en zijn voornamelijk: welke gegevens heb je minimaal nodig om een bruikbare database te maken en hoever kun je gaan zonder het overzicht te verliezen. De opdrachten bij Metafoor bieden een aantrekkelijke combinatie van werken in het vastgoed en het werken aan het Vastgoed Beheer Systeem VBS, zodat de ontwikkeling van dit systeem doorlopend gevoed wordt met praktijkervaringen.

Als mede ontwikkelaar van het VBS heb ik kennis van zowel het systeem als het gemeentelijk vastgoedbeheer. Het inrichten van het VBS is meer dan gegevens invoeren: ik denk met u mee over de wijze van inrichten van het VBS, zodat de naamgevingen en overzichten aansluiten bij de werkwijze in uw organisatie. Bij vastgoedbeheer horen ook huurovereenkomsten, het opstellen daarvan vergt de nodige aandacht. Nog te vaak zie ik meervoudig uit te leggen passages, die een eigen leven gaan leiden bij achterstallig onderhoud, opzegging of het gebruik van het gehuurde. En de indexering … die ontbreekt nog vaak of wordt niet uitgevoerd. Ik maak graag huurovereenkomsten waarin de intenties van partijen duidelijk beschreven zijn. Verder specialismes zijn schriftelijke correspondentie, ontwikkeling van de administratieve organisatie, inzicht in het politieke krachtenveld en ontwikkelen van de gemeentelijke vastgoedorganisatie.

Contact opnemen met Arnout

E-mailadres:
Arnout.Huisman@metafoor.nl

Telefoonnummer:
0611305902