Basiscursus Snippergroen

Schrijf u nu in!

Heeft u behoefte aan een Basiscursus Snippergroen? Na de cursus van Metafoor Vastgoed en Software beschikt u over alle basiskennis met betrekking tot in gebruik genomen snippergroenpercelen. Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die aan het begin van hun carrière op de vastgoedafdeling van een overheidsorganisatie staan en te maken hebben met in gebruik genomen gemeentegrond. De cursus wordt verzorgd door één van onze ervaren adviseurs, waarbij diverse praktijkvoorbeelden niet zullen ontbreken én er (indien gewenst) voldoende ruimte is om te sparren met collega’s.

Inhoud Basiscursus Snippergroen

De cursus duurt één dag en is als volgt ingedeeld:

Ochtendprogramma
We starten met het bespreken van de definitie van snippergroen en snipperblauw. Vervolgens wordt ons stappenplan tijdens een snippergroen- of snipperblauwproject behandeld. Hierbij gaan wij onder andere dieper in op het inventariseren van in gebruik genomen snippers en de communicatie met bewoners. Denk hierbij aan het schrijven van een eerste aanschrijvingsbrief en het organiseren van bewonersavonden.

Middagprogramma
In de middag zullen wij ingaan op het leerstuk van verjaring van eigendom. Wanneer is er wel of geen sprake van verjaring? Waar ligt de wettelijke basis? En wat zegt de jurisprudentie? Deze theorie wordt behandeld aan de hand van praktijkvoorbeelden en casussen.

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving van het programma.

Organisatie cursus snippergroen

De cursus start om 9.00 uur en eindigt om 16.30 uur, met ruimte voor een lunchpauze en twee korte koffie en thee pauzes. Wij verzorgen koffie, thee, water en een lunch voor alle deelnemers. Na afloop van de basiscursus snippergroen ontvangen de cursisten een hand-out met de presentaties en casussen én wordt er een certificaat uitgereikt.

LocatieDataKosten
Nieuwerkerk aan den IJssel16 maart 2023€675,- excl. BTW
Amersfoort8 juni 2023€675,- excl. BTW
Zwolle21 september 2023€675,- excl. BTW

Aanmelden Basiscursus Snippergroen September

  • Factuurgegevens

Basiscursus Snippergroen van Metafoor

Heeft u vragen over de cursus snippergroen? Neem dan contact op door te bellen naar 088 – 00 66 100 of te mailen naar info@www.metafoorvastgoed.nl. Wilt u de Basiscursus Snippergroen aanvragen voor uw gemeente? Stuur dan een mail voor een Incompany aanvraag.