Cursus Vastgoed

Basiscursus vastgoed en grondzaken

Heeft uw organisatie behoefte aan een basiscursus vastgoed en grondzaken? Na de tweedaagse cursus van Metafoor Vastgoed en Software & Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling bent u voorzien van alle basiskennis met betrekking tot vastgoed en grondzaken. De cursus wordt verzorgd door onze ervaren adviseurs, waarbij diverse praktijkvoorbeelden niet zullen ontbreken én er (indien gewenst) voldoende ruimte is om te sparren met collega’s.

Inhoud cursus vastgoed en grondzaken

Tijdens de cursus worden de volgende onderdelen behandeld:

  • Gebruik van publiekrechtelijke en privaatrechtelijke instrumenten;
  • Grondbeleid en exploitatieplan;
  • Grondbeleid en de Omgevingswet;
  • Erfdienstbaarheden en kwalitatieve verplichtingen;
  • Bevrijdende en verkrijgende verjaring;
  • Beginselen van het contractenrecht;
  • Koop- en ruilovereenkomsten;
  • Opbouw overeenkomsten;
  • Bijzondere vormen van overeenkomsten in gebiedsontwikkeling.

In overleg kunnen bepaalde aanvullende onderwerpen in het programma worden opgenomen en/of bepaalde onderwerpen juist achterwege gelaten worden.

Organisatie cursus vastgoed en grondzaken

De basiscursus vastgoed en grondzaken is verdeeld over 2 cursusdagen, welke in overleg met u worden vastgesteld. Beide dagen starten om 9.00 uur een eindigen om 16.30 uur, met ruimte voor een lunchpauze en korte koffie en thee pauzes. De cursus zal worden gegeven door mevrouw Deirdre Swiers, de heer Evert Jan van Baardewijk en mevrouw Perihan Ürper. Metafoor Vastgoed en Software en Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling stellen hiervoor graag hun locaties in Dronten of Almere aan u tot beschikking. Wij beschikken over een grote vergader/conferentieruimte met professionele presentatiemiddelen. Daarnaast verzorgen wij koffie, thee, water en een lunch voor alle deelnemers. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig bij ons op beide locaties. Na afloop van de basiscursus vastgoed en grondzaken ontvangen de cursisten een hand-out met de presentaties en casussen én wordt er een certificaat uitgereikt.

Basiscursus vastgoed en grondzaken van Metafoor

Wilt u zich aanmelden voor de basiscursus vastgoed en grondzaken of heeft u vragen over de cursus? Neem dan contact op met Marian Mulder door te bellen naar 06 – 290 234 81, te mailen naar Marian.Mulder@metafoor.nl. Indien u juridische ondersteuning nodig heeft of wilt weten wat Metafoor Vastgoed en Software voor u kan betekenen, neem dan contact op met één van onze adviseurs.