Daniël den Besten over zijn werk als adviseur grondzaken bij Gemeente Nunspeet

Daniël den Besten over zijn werk als adviseur grondzaken bij Gemeente Nunspeet

Daniël den Besten werkt nu bijna 5 jaar bij Metafoor Vastgoed en Software en heeft zich in deze tijd ontwikkeld van snippergroenmedewerker naar projectleider snippergroen en adviseur grondzaken. Zijn rol als adviseur grondzaken bij de gemeente Nunspeet was een mooie nieuwe stap voor hem waar hij veel voldoening uithaalt. Wij interviewden Daniël over deze voor hem erg afwisselende opdracht.

Van ruimtelijke ordening en planologie naar grondzaken

Na zijn opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie werkte Daniël 3 dagen in de week voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug als snippergroenmedewerker. Na een gesprek bij de gemeente met Marian Mulder (voormalig manager van Metafoor Vastgoed en Software), bleek dat Metafoor nog wel een leuke klus voor twee dagen in de week beschikbaar had voor Daniël. Toen het contract bij de gemeente afliep heeft Daniël besloten fulltime bij Metafoor in dienst te gaan.

De stap naar de functie van adviseur grondzaken bij de gemeente Nunspeet

Na verschillende snippergroenprojecten te hebben uitgevoerd voor de gemeenten Zeist, Krimpen aan den IJssel, Moerdijk, Utrechtse Heuvelrug en Dalfsen, werd het tijd voor een volgende stap. De kans om zich verder te ontwikkelen kreeg Daniël bij de gemeente Nunspeet, in de functie van adviseur grondzaken. De afdeling ROV (ruimtelijke ordening en volkshuisvesting) van de gemeente bestaat uit een team van planologen en een team vastgoed & grondzaken, waar Daniël nu dus al twee jaar deel van uit maakt.

Werkzaamheden als adviseur grondzaken

Het werk als adviseur grondzaken voor de gemeente Nunspeet is erg afwisselend. Daniël houdt zich bezig met de uitgifte van bedrijfskavels, overige grondverkopen en af en toe een grondaankoop. Door zijn werkzaamheden is hij veel in contact met verschillende partijen, zoals recreatieparken, bedrijven, particulieren: hij komt van alles tegen. Deze afwisseling in werkzaamheden vindt Daniël erg interessant.

Een echte adviserende rol

Aankomende maand wordt de laatste kavel van het bedrijventerrein verkocht. Tijd dus voor een evaluatie. Samen met de projectleider heeft Daniël een evaluatie opgesteld met daarin verschillende adviezen. Adviezen over het proces, maar ook adviezen over het indelen van een bedrijventerrein. Hoe zijn de kavels ingetekend? Is er voldoende ruimte voor voorzieningen? Dit zijn allemaal zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. De achtergrond van Daniël (opleiding ruimtelijke ordening en planologie) brengt hem veel voordelen in deze adviserende rol. Het nadenken over bestemmingsplannen, verkeer en groenstructuur is voor Daniël namelijk niet nieuw.

Ondersteuning nodig op de afdeling grondzaken?

Heeft uw gemeente ondersteuning nodig op de afdeling grondzaken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 088 – 00 66 100 of te mailen naar info@metafoorvastgoed.nl om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag.