Denise van der Veer gestart met Rentmeestersopleiding

Denise van der Veer gestart met Rentmeestersopleiding

Na bijna vier jaar bij Metafoor Vastgoed en Software in dienst te zijn, heeft Denise van der Veer in overleg met haar teamleider besloten de Rentmeestersopleiding te gaan volgen. Middels onderstaande vragen legt Denise uit waarom ze voor deze opleiding heeft gekozen en hoe de opleiding haar zal helpen in haar werk als vastgoedadviseur bij Metafoor.

Kun je iets meer vertellen over de opleiding?

Ik ben eind september gestart met de Rentmeestersopleiding bij het NCOI. Dit is een opleiding in het vakgebied Makelaardij, Ruimte en Vastgoed en duurt 8 maanden. Een aantal voorbeeldvakken die aan bod komen tijdens de opleiding zijn:
• Privaat- en publiekrechtelijke aspecten agrarisch en landelijk vastgoed
• Grondbeleid
• Rentmeesterschap als vak
• Basis taxatieleer onroerende zaken
• Pacht, erfpacht en huur

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Er komen steeds meer vragen vanuit onze opdrachtgevers voor de inzet van rentmeesters. Een aantal jaar geleden heb ik mijn studie Vastgoed en Makelaardij afgerond en ik heb altijd al een voorliefde gehad voor vastgoed en grondzaken die te maken hebben met natuur, cultuur en de Nederlandse geschiedenis. Toen ik te horen kreeg dat er steeds meer vraag kwam naar een Rentmeester leek mij dit het juiste moment om mij hierin te specialiseren. Na het afronden van mijn opleiding hoop ik te kunnen bijdragen aan het behouden van onze mooie natuur in Nederland door mee te denken en werken aan verschillende vraagstukken.

Waarbij zal de opgedane kennis jou helpen in je rol als adviseur bij Metafoor?

Met deze opleiding verbreed ik mijn kennis op het gebied van agrarisch/landelijk vastgoed en grondzaken. Na het afronden van de opleiding kan ik me binnen Metafoor meer bezighouden met vraagstukken op dit gebied. Daarnaast kan ik na de opleiding ingezet worden als Rentmeester bij onze opdrachtgevers.