Ecem Karademir volgt opleiding Rechten naast haar werk als Juridisch Adviseur bij Metafoor

Studeren naast een baan

Ecem Karademir is bij Metafoor gestart als afstudeerstagiair tijdens haar rechtenstudie. Na het afronden van haar scriptie is ze voor Metafoor blijven werken. Binnenkort zal ze gaan starten met haar master. Studeren naast een baan is geen eenvoudige combinatie, maar er zijn een paar redenen om er toch voor te kiezen. In dit artikel beschrijft Ecem een aantal van deze redenen. Nieuwsgierig? Lees dan verder.

Maximale uit je kennis halen

Wanneer je werkt naast je studie profiteert je werk van de theoretische kennis die jij bezit van de opleiding. Andersom profiteert de opleiding van het werk wat je levert. Je kunt namelijk je praktijkervaring toepassen op casussen in je opleiding. Daarnaast leer je doormiddel van praktijk en theorie welk werk je later wilt gaan doen.

Werkervaring

Indien je werkt naast je studie doe je ook meteen werkervaring op. Dit heeft een positief effect wanneer je op de arbeidsmarkt komt. Je start namelijk niet als een starter. Je breidt daarnaast ook je eigen netwerk uit. In enkele gevallen wordt de werkervaringsplaats omgezet in een reguliere baan waarna je binnen de organisatie kan doorgroeien.

Deeltijd Master

De opleiding biedt ook mogelijkheden om naast de studie te kunnen werken. Sommige Masteropleidingen worden ook in deeltijd aangeboden. Het is gebruikelijk om een fulltime baan te hebben naast een deeltijd master. Deze deeltijd Master programma’s bieden als een flexibele oplossing om jou meer kennis te geven, een stuurlijn richting een promotie of simpelweg een beter salaris. De opleiding wordt over meer tijd verspreid en op tijdstippen aangeboden die gunstiger zijn dan bij een voltijd opleiding omdat het te combineren is naast het werk.

Toch zijn er een aantal factoren die de combinatie van werken en studeren zwaar maken. Je moet namelijk voortdurend discipline opbrengen. Daarnaast valt en staat alles met een realistische planning.

Zelfstandig opereren

Een succesfactor is dat je zelfstandig moet opereren. Jijzelf moet de eisen die aan je gesteld worden waarmaken en je moet goed kijken wat je nodig hebt om het georganiseerd te krijgen. Praat met docenten over vervangende opdrachten die beter op je werk aansluiten of overleg met je baas over studieverlof. Wees creatief in het verzinnen van dit soort oplossingen.

Mijn ervaring

Ik werk als juridisch adviseur voor Metafoor. Ik ben gedetacheerd bij de gemeente Dijk en Waard en sinds kort ook bij de gemeente Haarlem.

Metafoor Vastgoed & Software maakt het mogelijk om naast een studie te blijven werken. Ik werk parttime waardoor ik tijd heb om naast mijn werk te studeren. Metafoor denkt mee met de medewerkers en is flexibel. De organisatie geeft de ruimte om je contracturen aan te passen aan de tijd die je nodig hebt voor je studie.

Ecem Karademir

Ben jij ook geïnteresseerd om werkervaring op te doen naast jouw opleiding Rechten of Vastgoed en Makelaardij? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op met Loraine van Huenestein.
E-mail: Loraine.van.Huenestein@metafoor.nl
Telefoon: 06-51269498