Een vastgoedportefeuille op orde brengen levert veel op

Peter en Jurjen in VG Visie Zomer Werken

Peter Broer en Jurjen werden geïnterviewd door VG Visie voor hun nieuwe editie. In dit artikel vertellen de heren meer over hoe waardevol het is om de vastgoedportefeuille op orde te brengen. 

Daarnaast is het mogelijk om de directeur nog een stukje beter te leren kennen. Naast het vertellen over de waarde van de vastgoedportefeuille op orde brengen vertelt hij ook iets meer over zichzelf door een aantal persoonlijke vragen te beantwoorden.

Hieronder een kleine sneakpreview van het artikel. Door op de button te klikken kan het hele artikel worden gelezen. 

Een vastgoedportefeuille op orde brengen kost tijd en geld maar levert het veelvoudige op

Matig beheer van een vastgoedportefeuille heeft niet alleen grote financiële
consequenties. Steeds vaker krijgen eigenaren ook accountants of de
wetgever op hun dak. Metafoor Vastgoed en Software kan gemeenten en
vastgoedeigenaren zonder vastgoedfocus die ellende besparen. ‘Wij dichten
het lek en realiseren financieel én maatschappelijk rendement.’

Metafoor is als een speer gegroeid. Eind jaren negentig begonnen als advies- en detacheringsbureau voor gemeenten, heeft het bedrijf uit Dronten haar scope verbreed naar softwareontwikkeling en integraal vastgoedbeheer. Anno 2022 zijn de vastgoedadviseurs en juristen van Metafoor gedetacheerd of werken projectmatig bij honderd gemeenten, waterschappen en semi-overheidsorganisaties. Nog eens 225 opdrachtgevers – 50 overheden en 175 bedrijven gebruiken de slimme vastgoedsoftware van Metafoor en nemen
vastgoedbeheerdiensten af. De ambities van Metafoor reiken verder, verklaren directeur Peter Broer en manager Software Jurjen van Bunningen. ‘Tot voor kort namen opdrachtgevers slechts een deel van onze adviesdiensten af, hetzij administratief, financieel, juridisch of het technisch beheer. We hebben echter alles in huis om een integrale vastgoedbeheerder te zijn. Zeker nu we ons ook toeleggen op verduurzaming
en technisch beheer. Nu we het totale vastgoedmanagement kunnen aanbieden, is Metafoor in staat haar opdrachtgevers volledig te ontzorgen. We maken snel inzichtelijk hoe de portefeuille ervoor staat en wat er nodig is om het vastgoed beter te laten renderen en te verduurzamen.

VG Visie