Generatiepact

Metafoor adviseert u graag!

Door de vergrijzing in Nederland gaan de komende jaren tot wel 26% van de werknemers met pensioen. De overheid is koploper in vergrijzing met een gemiddelde leeftijd van 44,6 jaar. De instroom van jonge werknemers is daarnaast minimaal. Hierdoor is er een grote kans dat de kennis en ervaring in overheidsorganisaties verloren gaat, omdat de kennis samen met de pensionerende senioren het bedrijf verlaat. Het is daarom van groot belang om deze kennis voortijdig over te dragen. Bij veel overheden is het generatiepact geïntroduceerd. Met deze regeling kunnen ouderen minder uren werken en op een gezonde manier tot aan hun pensioen in hun baan blijven. Jongeren kunnen eindelijk aan de slag en het bedrijf kan geleidelijk verjongen terwijl de ervaring van de ouderen beschikbaar blijft. Metafoor Vastgoed en Software heeft een programma gevormd om het generatiepact te ondersteunen door junior adviseurs binnen 1 jaar klaar te stomen voor opdrachten bij gemeenten, waterschappen en andere overheidsorganisaties.

Meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van maatschappelijk vastgoed en grondzaken
U profiteert van de kennis en ervaring
U profiteert van de kennis en ervaring van ons gehele team (circa 60 ervaren en vakbekwame juristen en adviseurs)
vakgebied en gericht op de gebruiker
Onze software is ontwikkeld vanuit onze jarenlange expertise in het vakgebied en gericht op de gebruiker
Wij gaan voor een langdurig partnerschap
Wij gaan voor een langdurig partnerschap met onze klanten

Voordelen voor de gemeenten

  • Een jonge gemotiveerde medewerker;
  • Al vanaf €45,- per uur (incl. reis- en verblijfskosten, excl. BTW);
  • Samenwerking tussen medewerkers en de junior voor optimale kennis overdracht;
  • Na 1040 uur is er een mogelijkheid om de junior over te nemen.
Voor wie is het generatiepact-programma?

Het programma is bedoeld voor starters die de potentie hebben om bij opdrachtgevers als gemeenten en waterschappen aan de slag te kunnen via Metafoor. Ze komen net van school en hebben minder dan 2 jaar werkervaring, maar wel minimaal een afgeronde HBO opleiding in de richting van vastgoed en makelaardij of rechtsgeleerdheid.

Metafoor Vastgoed en Software

Metafoor Vastgoed en Software is een betrouwbare en ambitieuze partner die met slimme producten, detachering en adviezen overheden als gemeenten en waterschappen in heel Nederland ondersteunt bij vastgoedvraagstukken. Wij bieden een totaaloplossing van bestuurlijk niveau tot aan de uitvoering. Ons doel is een langdurig partnership met onze klanten.

Het generatiepact-programma

Bij ons krijgen de junior medewerkers verschillende trainingen die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling en op ontwikkelingen binnen de overheid. Gedurende het programma doet de junior medewerker veel ervaring op bij de opdrachtgever. De senioren dragen kennis over aan de junior en hierdoor ontstaat een win-win situatie. De senioren voelen  zich nuttig en blijven gemotiveerd en tegelijkertijd vergaren de junioren kennis en doen zij ervaring op!

De duur van het generatiepact-programma is 1 jaar, waarin de junior medewerkers trainingen volgen en gecoacht worden. Het programma is opgebouwd uit 4 hoofdonderdelen, namelijk: Persoonlijk effectiviteit, Vastgoedadvies, Metafoor gedragskompas en Werken bij de klant. Het programma neemt 40 uur per week in beslag en bestaat uit de volgende 4 fases:

1. De junior gaat als volwaardig medewerker aan de slag bij de gemeente of het waterschap.
2. Een ervaren medewerker bij de opdrachtgever draagt kennis over aan de junior.
3. De medewerker gaat met pensioen.
4. De junior maakt kans op een contract bij de gemeente of het waterschap.

Tijdens het gehele traject wordt de junior begeleid door een coach van Metafoor Vastgoed en Software.

Meer informatie over ons generatiepact-programma

Is uw gemeente of waterschap geïnteresseerd in het generatiepact-programma? Neem dan contact op door te bellen naar 088 – 00 66 100 of te e-mailen naar info@www.metafoorvastgoed.nl. Of neem contact op via onderstaand formulier.