Huurprijsindexering

Metafoor adviseert u graag!
Als in het huurcontract een clausule over huurprijsindexering is opgenomen, mag de huur jaarlijks verhoogd worden op basis van het afgesproken prijsindexcijfer van bijvoorbeeld het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurindex, ook wel huurindexatie genoemd, is een percentage waarmee de huur jaarlijks stijgt. Deze is gekoppeld aan de CPI, de consumentenprijsindex. Wanneer de consumentenprijzen omhoog gaan kunt u de huurprijs verhogen. De CPI wordt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekend.

Indien huurverhoging bij bedrijfspanden en gronden wordt toegepast is een brief geen verplichting, eerder een service aan de huurder. Voor woningen gelden vormvoorschriften en doet u een voorstel tot huuraanpassing. Een sterke daling of stijging van de marktprijzen kan reden zijn voor huurprijsindexering of -herziening.
Meer dan 25 jaar ervaring in maatschappelijk vastgoed en grondzaken
U profiteert van de kennis en ervaring
Een achterban van 60 ervaren en vakbekwame juristen en adviseurs
vakgebied en gericht op de gebruiker
Software ontwikkeld vanuit onze expertise en gericht op de gebruiker
Wij gaan voor een langdurig partnerschap
Wij gaan voor een langdurig partnerschap met onze klanten

Regeling huurprijsindexering

U kunt deze mogelijkheid overeenkomen in een contract voor reguliere bedrijfsruimte 7:230. In de zogenaamde middenstandsbedrijfsruimte 7:290 kan elke partij eens in de vijf jaar een verzoek doen tot vaststelling van de nieuwe huurprijs. De huurprijs wordt gebaseerd op het gemiddelde van huurprijzen van vergelijkbare panden in de directe omgeving in een bepaalde referentieperiode.

“Wist u dat u een huurprijsindexering met terugwerkende kracht mag doorvoeren? Dit mag voor de vijf voorliggende jaren.”

Metafoor heeft veel ervaring met huurprijsindexering en –herzieningen. Voor diverse gemeenten hebben wij al achterstallige huurprijsindexeringen en herzieningen doorgevoerd.
Automatisering van de huurprijsindexering
Door gebruik te maken van vastgoed beheersysteem VBSonline worden alle bedrijfspanden en gronden opgenomen in één systeem. Alle verhuurbare eenheden, relaties en contracten kunnen worden toegevoegd aan dit systeem. Hierdoor heeft u een goed overzicht en kunnen huurprijsindexeringen automatisch worden doorgevoerd. Zo vergeet u geen indexeringsdatum meer en worden de huurprijzen automatisch geïndexeerd en aangepast.

Huurprijsindexering door Metafoor

Heeft uw gemeente achterstallige huurprijsindexeringen, verhogingen of herzieningen door te voeren en bent u toe aan vastgoedadvies? Metafoor Vastgoed en Software adviseert en helpt u hier graag bij. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken.

Zij gingen u voor

Gemeente Weststellingwerf, gebruiker vastgoedbeheersysteem VBSonline
Gemeente Weststellingwerf

“De adviseurs van Metafoor hebben veel kennis en ervaring. Men heeft al in verschillende keukens gekeken en vaker met het bijltje gehakt."

Klaas Oosterveld - Teamleider Vastgoed en Grondzaken

Gemeente Hardenberg, vastgoedbeheersysteem VBSonline
Gemeente Hardenberg

“Contacten met Metafoor zijn prima, ik ben enthousiast over VBS, de adviseur doet wat ze moet doen en is administratief heel sterk, zeer punctueel.”

Edwin de Wit - Medewerker afdeling financiën

Gemeente Heerenveen, vastgoedbeheersysteem
Gemeente Heerenveen

"Ik ben echt heel tevreden, de adviseurs van Metafoor weten de weg, voor mijn gevoel zitten ze hier al jaren. De communicatie met Metafoor is ook heel prettig."

Dirk-Jan de Goede - Rentmeester

Direct vastgoedadvies van een deskundige?

Metafoor Vastgoed en Software is u graag van dienst!

Vastgoedadviseur, Teamleider
Rien van der Maarel
Vastgoedadviseur, Teamleider

Specialismen:

Peter Broer, Vastgoedadviseur, Accountmanager
Peter Broer
Directeur

Specialismen:

Peter.Broer@metafoor.nl

Huurprijsindexering door Metafoor

Heeft uw gemeente achterstallige huurprijsindexeringen, verhogingen of herzieningen door te voeren en bent u toe aan vastgoedadvies? Metafoor Vastgoed en Software adviseert en helpt u hier graag bij. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken.