Mark de Graaf


Mark de Graaf

Functie
Juridisch Adviseur
Specialisme
Vastgoedrecht, Privaatrecht, Gebiedsontwikkeling, Uitgifte
Opleiding
WO Privaatrecht, WO Notarieel Recht, Onroerend Goed

Projecten/ervaring

Gemeente Lelystad

Afdeling Concernstaf, Team Ontwikkeling.

Bij de gemeente Lelystad houd ik mij bezig met een diversiteit aan werkzaamheden op het gebied van vastgoedbeheer en vastgoedontwikkeling. Ik ben verantwoordelijk voor het beheren van bestaande contracten zoals verhuur, opstalrechten en erfpacht. Verder houd ik me bezig met het handhaven van bestaande contracten, waaronder mede begrepen het voeren van rechtszaken. Daarnaast houd ik me o.a. bezig met de verkoop van bedrijfskavels, woningbouwkavels, projectkavels en, openbare inschrijvingen. Bij deze verkopen ben ik verantwoordelijk voor de overeenkomsten, besluitvorming, de procedures en de notariële afhandeling. Ook houd ik me bezig met specifiekere zaken, zoals het opstellen van een notitie kostenverhaal, kostenverhaal windmolens en de uitgifte van ligplaatsen voor woonschepen. Daarnaast ben ik een van de aanspreekpunten als het gaat om BTW vraagstukken, staatssteun, Wet Markt en Overheid en modellenbeheer.

Mark vertelt…

Sinds 2002 ben ik werkzaam als jurist grondzaken/vastgoedjurist bij verschillende opdrachtgevers in het hele land. Door de vele afwisselende en uitdagende opdrachten heb ik veel kennis en ervaring opgedaan met  alles wat met het gemeentelijk vastgoed te maken heeft. Bij Metafoor ga ik nog meer afwisselende en uitdagende opdrachten vervullen en ga ik junioren begeleiden.

In de loop der jaren heb ik mij ontwikkeld tot een breed inzetbare jurist grondzaken/vastgoedjurist. Mijn expertise ligt onder meer bij het opstellen en beoordelen van allerlei overeenkomsten, waaronder koop-, huur-, erfpacht-, anterieure- en samenwerkingsovereenkomsten, alsmede het opstellen van de benodigde bestuurlijke besluitvorming hierover. Daarnaast heb ik veel ervaring met de uitgifte van vrije kavels en met het juridisch begeleiden van CPO projecten. Verder heb ik de nodige ervaring met het opstellen van en het adviseren over beleidsstukken ten aanzien van gemeentelijk vastgoed en het opstellen van algemene verkoop- en erfpachtvoorwaarden. Tot slot kan ik breed adviseren over vastgoed gerelateerde vraagstukken, zoals gebiedsontwikkeling, oneigenlijk grondgebruik, BTW en staatssteun.

Contact opnemen met Mark

E-mailadres:
Mark.de.Graaf@metafoor.nl

Telefoonnummer:
0620821167