Metafoor begeeft zich op glad ijs voor een ijzersterk team

Metafoor begeeft zich op glad ijs voor een ijzersterk team

Vrijdag 20 september 2019 leek een dag als geen ander. Net als iedere ochtend doorkruisten veel Metafoor auto’s de vroege ochtenddauw. Maar in tegenstelling tot de gemiddelde werkdag reden de auto’s niet naar hun gebruikelijke plaats van bestemming. Groningen was ditmaal de eindbestemming.

Na een kop koffie en een appelgebakje werd iedereen verwacht in een Groningse sport/ijshal. De bureaustoel, pen en papier werden vandaag ingeruild voor schaatsen, sticks en een grote hoeveelheid stenen en bezems. Je raadt het al; ijshockey en curling stonden op het programma! Na een aantal harde clashes, tactische hacks en magistrale curls, vervolgde de groep zijn weg richting Groninger stad.

Na een gezellige lunch stond een rondvaart door de Groningse gracht op ons te wachten. In het uur dat daarop volgde, werd de groep bijgepraat over de historie van stad Groningen. Onder toeziend oog van d’ Olle Grieze en het paard van Sint Martinus meerde de groep aan in de Oosterhaven.

Het relaxen was voorbij en het werd tijd om de hersenen te laten kraken… Zes verschillende groepen moesten hun uitweg zien te vinden in de Escape Hunt Groningen. Na een uur creatief denken en samenwerken wisten de meeste collega’s te ontsnappen. De collega’s die niet wisten te ontsnappen zijn helaas ten onder gegaan in het zinkende schip van Rock the Brazilian.

Terwijl de zon onder ging sloeg de Martinitoren zes keer. Dit kon maar één ding betekenen: aan tafel! Bij Hemingway’s Cuba zijn we voorzien van een heerlijk diner. Na de nodige hapjes, biertjes en cocktails stond het casino én de Groningse binnenstad op ons te wachten.

Wie ’s nachts gaat vissen, moet ’s ochtends zijn netten drogen: om half 10 ’s ochtends was het alweer tijd om uit te checken. Namens de werknemers van Metafoor Vastgoed en Software willen wij de organisatie en de directie bedanken voor de geslaagde dag én nacht.