Vastgoed trainees

Vastgoed trainees

Door de vergrijzing in Nederland gaan de komende jaren tot wel 26% van de werknemers met pensioen. De overheid is koploper in vergrijzing met een gemiddelde leeftijd van 44,6 jaar. De instroom van jonge werknemers is daarnaast minimaal. Hierdoor is er een grote kans dat de kennis en ervaring in overheidsorganisaties verloren gaat, omdat de kennis samen met de pensionerende senioren het bedrijf verlaat. Het is daarom van groot belang om deze kennis voortijdig over te dragen. Het Metafoor Traineeship zorgt ervoor dat de kennis beschikbaar blijft in de organisatie.

Het traineeprogramma, onderdeel van Metafoor Vastgoed en Software, vormt een programma om junior adviseurs binnen 1 jaar klaar te stomen voor opdrachten bij gemeenten, waterschappen en andere overheidsorganisaties. Bij ons krijgen de trainees verschillende trainingen die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling en op ontwikkelingen binnen de overheid. Gedurende het traineeship doet de trainee veel ervaring op bij verschillende opdrachtgevers. De senioren dragen kennis over aan de junioren en hierdoor ontstaat een win-win situatie. De senioren voelen  zich nuttig en blijven gemotiveerd en tegelijkertijd vergaren de junioren kennis en doen zij ervaring op!

Voor wie is het traineeprogramma?

Het traineeprogramma is bedoeld voor starters die de potentie hebben om bij opdrachtgevers als gemeenten en waterschappen aan de slag te kunnen via Metafoor. Ze komen net van school en hebben minder dan 2 jaar werkervaring, maar wel minimaal een afgeronde HBO opleiding.

Het programma

De duur van het traineeprogramma is 1 jaar, waarin de trainees trainingen volgen en gecoacht worden. Het programma is opgebouwd uit 4 hoofdonderdelen, namelijk: Persoonlijk effectiviteit, Vastgoedadvies, Metafoor gedragskompas en Werken bij de klant. Het traineeship neemt 40 uur per week in beslag en bestaat uit de volgende 4 fases:

1. De trainee gaat als volwaardig medewerker aan de slag bij de gemeente of het waterschap.
2. Een ervaren medewerker bij de opdrachtgever draagt kennis over aan de trainee.
3. De medewerker gaat met pensioen.
4. De trainee maakt kans op een contract bij de gemeente of het waterschap.

Tijdens het gehele traject wordt de trainee begeleid door een coach van Metafoor Vastgoed en Software.

Voordelen voor de trainees

  • Geen ervaring vereist;
  • Leren in combinatie met een passend salaris;
  • Persoonlijke ontwikkelingstraining;
  • Overheid gerelateerde trainingen;
  • Coaching door senior adviseur;
  • Kans op een contract bij de opdrachtgever.

Voordelen voor de gemeenten

  • Een jonge gemotiveerde medewerker;
  • Al vanaf €45,- per uur (incl. reis- en verblijfskosten, excl. BTW);
  • Samenwerking tussen medewerkers en trainee voor optimale kennis overdracht;
  • Na 1040 uur is er een mogelijkheid om de trainee over te nemen.

Metafoor Vastgoed en Software

Metafoor Vastgoed en Software is een betrouwbare en ambitieuze partner die met slimme producten, detachering en adviezen overheden als gemeenten en waterschappen in heel Nederland ondersteunt bij vastgoedvraagstukken. Wij bieden een totaaloplossing van bestuurlijk niveau tot aan de uitvoering. Ons doel is een langdurig partnership met onze klanten.

Meer informatie over het Metafoor Traineeship

Is uw gemeente of waterschap geïnteresseerd in het traineeprogramma? Neem dan contact op door te bellen naar 088 – 00 66 100 of te e-mailen naar info@metafoorvastgoed.nl. Of neem contact op via onderstaand formulier.

Klik hier voor ons privacybeleid.