Quickscan Wet Markt en Overheid

Metafoor adviseert u graag!
Vanaf 1 juli 2014 moet iedere gemeente voldoen aan de gedragsregels van de Wet Markt en Overheid (WMO). Dit betekent dat voor het gemeentelijk vastgoed een minimaal kostprijsdekkende huur doorberekend moet worden. Het belang om aan de regels van deze wet te voldoen is groot. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) kan een onderzoek instellen en indien blijkt dat een gemeente niet voldoet aan de regels wordt een boete geriskeerd.
Meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van maatschappelijk vastgoed en grondzaken
U profiteert van de kennis en ervaring
U profiteert van de kennis en ervaring van ons gehele team (circa 60 ervaren en vakbekwame juristen en adviseurs)
vakgebied en gericht op de gebruiker
Onze software is ontwikkeld vanuit onze jarenlange expertise in het vakgebied en gericht op de gebruiker
Wij gaan voor een langdurig partnerschap
Wij gaan voor een langdurig partnerschap met onze klanten
Wet Markt en Overheid
Overheden moeten zich aan verschillende gedragsregels houden wanneer zij concurreren met bedrijven. Zij moeten zich aan deze regels houden om concurrentievervalsing te voorkomen. Overheden hoeven zich dus enkel aan deze regels te houden wanneer zij diensten aanbieden op de markt. Bij het opstellen van huurovereenkomsten dienen deze regels ook in acht te worden genomen. De Wet Markt en Overheid bestaat uit de volgende vier gedragsregels:
Bij activiteiten zoals verhuur, moet iedere gemeente zich houden aan de wet Markt en Overheid. Bij het berekenen van de kostprijsdekkende huur moeten overheden volgens deze wet minimaal de integrale kosten doorberekenen. De vermogenskosten, afschrijving- en onderhoudskosten van activa en operationele kosten moeten hiervoor in aanmerking genomen worden.

Voldoet uw gemeente aan de WMO?

Metafoor kan binnen een dag voor u onderzoeken of uw gemeente voldoet aan deze gedragsregels. Door het stellen van vragen, doornemen van beleidsstukken en het screenen van een aantal vastgoeddossiers wordt een rapport opgesteld met conclusies en aanbevelingen. Met de aanbevelingen kunt u direct aan de slag en weet u wat er moet gebeuren om uw gemeente Wet-Markt-en-Overheid-proof te maken. Natuurlijk kunnen de adviseurs van Metafoor Vastgoed u hierbij van dienst zijn. Indien u vastgoedadvies nodig heeft of wilt weten wat Metafoor Vastgoed en Software voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Zij gingen u voor

Gemeente Weststellingwerf, gebruiker vastgoedbeheersysteem VBSonline
Gemeente Weststellingwerf

“De adviseurs van Metafoor hebben veel kennis en ervaring. Men heeft al in verschillende keukens gekeken en vaker met het bijltje gehakt."

Klaas Oosterveld - Teamleider Vastgoed en Grondzaken

Gemeente Hardenberg, vastgoedbeheersysteem VBSonline
Gemeente Hardenberg

“Contacten met Metafoor zijn prima, ik ben enthousiast over VBS, de adviseur doet wat ze moet doen en is administratief heel sterk, zeer punctueel.”

Edwin de Wit - Medewerker afdeling financiën

Gemeente Heerenveen, vastgoedbeheersysteem
Gemeente Heerenveen

"Ik ben echt heel tevreden, de adviseurs van Metafoor weten de weg, voor mijn gevoel zitten ze hier al jaren. De communicatie met Metafoor is ook heel prettig."

Dirk-Jan de Goede - Rentmeester

Direct vastgoedadvies van een deskundige?

Metafoor vastgoed is u graag van dienst!

Vastgoedadviseur, Teamleider
Rien van der Maarel
Vastgoedadviseur, Teamleider

Specialismen:

Peter Broer, Vastgoedadviseur, Accountmanager
Peter Broer
Directeur

Specialismen:

Peter.Broer@metafoor.nl