Rekenmodel kostprijs dekkende huur

Metafoor adviseert u graag!

Het vaststellen van de kostprijsdekkende huur van gemeentelijk vastgoed blijkt in de praktijk behoorlijk lastig te zijn. Want wat is het nu precies en hoe kunt het berekenen?

Meer dan 25 jaar ervaring in maatschappelijk vastgoed en grondzaken
U profiteert van de kennis en ervaring
Een achterban van 60 ervaren en vakbekwame juristen en adviseurs
vakgebied en gericht op de gebruiker
Software ontwikkeld vanuit onze expertise en gericht op de gebruiker
Wij gaan voor een langdurig partnerschap
Wij gaan voor een langdurig partnerschap met onze klanten

Kostprijsdekkende huur

Iedere gemeente moet voldoen aan de Wet Markt en Overheid bij activiteiten zoals verhuur. Volgens deze wet moeten overheden minstens de integrale kosten doorberekenen, waardoor minimaal een kostprijsdekkende huur in rekening wordt gebracht. De kostencategorieën die in aanmerking dienen te worden genomen zijn de vermogenskosten, operationele kosten en afschrijvings- en onderhoudskosten van activa.
Vaststellen kostprijsdekkende huur
Bij het vaststellen van de kostprijsdekkende huur komen meestal veel vragen aan het licht. Hoe kunt u het bijvoorbeeld berekenen? Nog meer veel voorkomende vragen zijn onder andere:
Rekenmodel van Metafoor
Om de kostprijsdekkende huur te kunnen berekenen beschikt Metafoor Vastgoed en Software over een eigen rekenmodel. Om een nauwkeurige berekening uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om de juiste kengetallen en parameters in te vullen in het rekenmodel. Echter, het gebruik van kengetallen en parameters geeft vaak stof tot discussie. Metafoor Vastgoed en Software adviseert bij de invulling van het rekenmodel en kan onder andere fungeren als klankbord of ervoor zorgen dat u een juiste berekening uitvoert.

Neem contact op

Er zijn veel vragen omtrent het vaststellen van de kostprijsdekkende huur en de opvattingen lopen sterk uiteen. Wellicht heeft u behoefte aan vastgoedadvies. Neem dan geheel vrijblijvend contact op, of laat uw gegevens achter via het contactformulier zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Zij gingen u voor

Gemeente Weststellingwerf, gebruiker vastgoedbeheersysteem VBSonline
Gemeente Weststellingwerf

“De adviseurs van Metafoor hebben veel kennis en ervaring. Men heeft al in verschillende keukens gekeken en vaker met het bijltje gehakt."

Klaas Oosterveld - Teamleider Vastgoed en Grondzaken

Gemeente Hardenberg, vastgoedbeheersysteem VBSonline
Gemeente Hardenberg

“Contacten met Metafoor zijn prima, ik ben enthousiast over VBS, de adviseur doet wat ze moet doen en is administratief heel sterk, zeer punctueel.”

Edwin de Wit - Medewerker afdeling financiën

Gemeente Heerenveen, vastgoedbeheersysteem
Gemeente Heerenveen

"Ik ben echt heel tevreden, de adviseurs van Metafoor weten de weg, voor mijn gevoel zitten ze hier al jaren. De communicatie met Metafoor is ook heel prettig."

Dirk-Jan de Goede - Rentmeester

Direct vastgoedadvies van een deskundige?

Metafoor Vastgoed en Software is u graag van dienst!

Vastgoedadviseur, Teamleider
Rien van der Maarel
Vastgoedadviseur, Teamleider

Specialismen:

Neem contact op

Er zijn veel vragen omtrent het vaststellen van de kostprijsdekkende huur en de opvattingen lopen sterk uiteen. Wellicht heeft u behoefte aan vastgoedadvies. Neem dan geheel vrijblijvend contact op, of laat uw gegevens achter via het contactformulier zodat wij contact met u kunnen opnemen.