Succesvolle Lunch & Learn “Vastgoedoptimalisatie door middel van slimme software”

Vastgoedoptimalisatie door middel van slimme software

Op dinsdag 19 juni vond de Lunch & Learn “Vastgoedoptimalisatie door middel van slimme software” plaats bij de gemeente Oosterhout. In de raadszaal van de gemeente werden alle deelnemende gemeente ontvangen door gastheer Raymond Mentink, Senior Medewerker Vastgoed bij de gemeente Oosterhout.

De optimalisatie van de vastgoedprocessen bij de gemeente Oosterhout

Na het welkomstwoord door Peter Broer van Metafoor met aansluitend een korte toelichting op het programma, nam Gijs van Oosterhout het woord over. Gijs van Oosterhout heeft als vastgoedadviseur namens Metafoor ruim een jaar ondersteuning gegeven bij het optimaliseren van de vastgoedprocessen bij de gemeente Oosterhout. Het implementeren van ons vastgoedbeheersysteem VBSonline speelde hierbij een grote rol.

Van inventarisatie en analyseren naar optimalisatie

Tijdens de presentatie gebruikte Gijs van Oosterhout de Vastgoedladder van Metafoor om aan te geven hoe het proces is verlopen. Inmiddels zijn stap 1 (Inventariseren) en stap 2 (Analyseren) afgerond bij de gemeente en zijn ze toe aan stap 3, de optimalisatie. Voorbeelden van de optimalisatiesprocessen zijn het verbeteren van de contracten, het verder doorvoeren van risicomanagement en het gebruik maken van rapportages tijdens het maandelijkse vastgoedportefeuille-overleg bij de gemeente.

Een kijkje in de keuken bij de gemeente Oosterhout

Na de presentatie van Gijs van Oosterhout gaf Raymond Mentink de aanwezigen een kijkje in de keuken bij de gemeente Oosterhout door toe te lichten hoe de gemeente vastgoed beheersysteem VBSonline inzet als middel bij het professionaliseren van het vastgoedbeheer. Daarnaast vertelde hij over de volgende acties waar de gemeente zich momenteel mee bezig houdt:

  • Optimalisatie en meervoudig gebruik van de gebouwen;
  • Het combineren van vastgoed en grondzaken;
  • Het verder doorvoeren van risicobeheersing;
  • Het verfijnen van data uit O-prognose;
  • Het doorvoeren van managementrapportages op portefeuille en objectniveau.

Kortom, de gemeente Oosterhout is actief bezig het vastgoed verder op orde te brengen om uiteindelijk te komen tot een toekomstig perspectief voor de vastgoedportefeuille.

Afsluiting Lunch & Learn

Leo Looise, senior software adviseur bij Metafoor heeft de Lunch & Learn afgesloten met een demo van VBSonline. De deelnemers hebben de hele ochtend actief meegedaan en onderling veel kennis en ervaringen gedeeld over hun eigen proces rondom vastgoedbeheer. Met een heerlijke lunch verzorgd door de cateringservice van de gemeente Oosterhout is er nog actief nagepraat en zijn vervolgafspraken gemaakt.