Vastgoedbeleid

Vastgoedbeleid

Gemeenten beheren over het algemeen een aanzienlijke vastgoedportefeuille. Niet alleen panden en terreinen worden beheerd, het gaat ook om pacht-, jacht- en visrechten. De beheerafdelingen gaan vaak op verschillende manieren om met het gemeentelijk vastgoed. Het vaststellen van een vastgoedbeleid zorgt voor een eenduidige manier van beheer binnen een gemeente.

Vastgoedbeleid en wetgeving

Het is van belang om een beleid vast te stellen dat aan de huidige wet en regelgeving voldoet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Wet Markt en Overheid die stelt dat de huurprijs minimaal kostendekkend moet zijn.

Vastgoedbeleid van Metafoor

Bij verschillende gemeenten heeft Metafoor reeds het beleid opgezet en zelfs een aanzet gegeven tot de uitvoering van dit beleid. Wij kijken naar de toekomst van uw vastgoedportefeuille en analyseren en beschrijven de situatie bij uw gemeente uitvoerig. Uit het beleid kan naar voren komen dat het wenselijk is om bepaald vastgoed te verkopen of dat u beter kunt overgaan tot centralisatie van het vastgoed.

Waarom een Nota Vastgoed op laten stellen?

Een Nota Vastgoed kan aanleiding zijn tot onderzoek naar vastgoed centralisatie. Daarnaast kan naar aanleiding van een centralisatie een Nota Vastgoed worden opgesteld. Vastgoed centralisatie zorgt ervoor dat al het vastgoedbezit van gemeenten in één portefeuille wordt samengebracht. Hierdoor hoeft de expertise nog maar op één afdeling beschikbaar te zijn, wat aanzienlijk kostenbesparend werkt. Centralisatie van vastgoedbeheer is een onderdeel van de integrale aanpak van Metafoor Vastgoed en Software. Om de centralisatie van vastgoedbeheer goed te laten verlopen is een inventarisatie noodzakelijk.

Nota vastgoed door Metafoor

Met vastgoedbeleid opgesteld door Metafoor kunt u de komende jaren aan de slag! Indien u vastgoedadvies nodig heeft of wilt weten wat Metafoor Vastgoed en Software voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

    Klik hier voor ons privacybeleid.