Vastgoedbeleid

Metafoor adviseert u graag!

Gemeenten beheren over het algemeen een aanzienlijke vastgoedportefeuille. Niet alleen panden en terreinen worden beheerd, het gaat ook om pacht-, jacht- en visrechten. De beheerafdelingen gaan vaak op verschillende manieren om met het gemeentelijk vastgoed. Het vaststellen van een vastgoedbeleid zorgt voor een eenduidige manier van beheer binnen een gemeente.

Meer dan 25 jaar ervaring in maatschappelijk vastgoed en grondzaken
U profiteert van de kennis en ervaring
Een achterban van 60 ervaren en vakbekwame juristen en adviseurs
vakgebied en gericht op de gebruiker
Software ontwikkeld vanuit onze expertise en gericht op de gebruiker
Wij gaan voor een langdurig partnerschap
Wij gaan voor een langdurig partnerschap met onze klanten

Vastgoedbeleid

Vastgoedbeleid en wetgeving

Het is van belang om een beleid vast te stellen dat aan de huidige wet en regelgeving voldoet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Wet Markt en Overheid die stelt dat de huurprijs minimaal kostendekkend moet zijn.

Vastgoedbeleid van Metafoor

Bij verschillende gemeenten heeft Metafoor reeds het beleid opgezet en zelfs een aanzet gegeven tot de uitvoering van dit beleid. Wij kijken naar de toekomst van uw vastgoedportefeuille en analyseren en beschrijven de situatie bij uw gemeente uitvoerig. Uit het beleid kan naar voren komen dat het wenselijk is om bepaald vastgoed te verkopen of dat u beter kunt overgaan tot centralisatie van het vastgoed.

Waarom een Nota Vastgoed op laten stellen?

Een Nota Vastgoed kan aanleiding zijn tot onderzoek naar vastgoed centralisatie. Daarnaast kan naar aanleiding van een centralisatie een Nota Vastgoed worden opgesteld. Vastgoed centralisatie zorgt ervoor dat al het vastgoedbezit van gemeenten in één portefeuille wordt samengebracht. Hierdoor hoeft de expertise nog maar op één afdeling beschikbaar te zijn, wat aanzienlijk kostenbesparend werkt. Centralisatie van vastgoedbeheer is een onderdeel van de integrale aanpak van Metafoor Vastgoed en Software. Om de centralisatie van vastgoedbeheer goed te laten verlopen is een inventarisatie noodzakelijk.

Nota vastgoed door Metafoor

Met vastgoedbeleid opgesteld door Metafoor kunt u de komende jaren aan de slag! Indien u vastgoedadvies nodig heeft of wilt weten wat Metafoor Vastgoed en Software voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Zij gingen u voor

Gemeente Weststellingwerf, gebruiker vastgoedbeheersysteem VBSonline
Gemeente Weststellingwerf

“De adviseurs van Metafoor hebben veel kennis en ervaring. Men heeft al in verschillende keukens gekeken en vaker met het bijltje gehakt."

Klaas Oosterveld - Teamleider Vastgoed en Grondzaken

Gemeente Hardenberg, vastgoedbeheersysteem VBSonline
Gemeente Hardenberg

“Contacten met Metafoor zijn prima, ik ben enthousiast over VBS, de adviseur doet wat ze moet doen en is administratief heel sterk, zeer punctueel.”

Edwin de Wit - Medewerker afdeling financiën

Gemeente Heerenveen, vastgoedbeheersysteem
Gemeente Heerenveen

"Ik ben echt heel tevreden, de adviseurs van Metafoor weten de weg, voor mijn gevoel zitten ze hier al jaren. De communicatie met Metafoor is ook heel prettig."

Dirk-Jan de Goede - Rentmeester

Direct vastgoedadvies van een deskundige?

Metafoor Vastgoed en Software is u graag van dienst!

Vastgoedadviseur, Teamleider
Rien van der Maarel
Vastgoedadviseur, Teamleider

Specialismen:

Peter Broer, Vastgoedadviseur, Accountmanager
Peter Broer
Directeur

Specialismen:

Peter.Broer@metafoor.nl

Nota vastgoed door Metafoor

Met vastgoedbeleid opgesteld door Metafoor kunt u de komende jaren aan de slag! Indien u vastgoedadvies nodig heeft of wilt weten wat Metafoor Vastgoed en Software voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.