Verdiepingscursus Huurrecht

Schrijf u nu in!

Het huurrecht is een specifiek rechtsgebied en is volop in ontwikkeling. Tijdens de Verdiepingscursus Huurrecht wordt ingegaan op de diverse vormen van verhuur en worden de laatste ontwikkelingen besproken. De cursus is bedoeld voor medewerkers die zich bezighouden met huurrecht en huurrecht-gerelateerde vraagstukken. Tijdens de cursus is er voldoende ruimte voor het bespreken van praktijkvoorbeelden en het sparren met collega’s. De cursus kent met name een juridische insteek en gaat daardoor niet over het huurprijzenrecht en andere financieel gerelateerde vragen.

Inhoud Verdiepingscursus Huurrecht

De cursus duurt één dag en is als volgt ingedeeld:

Ochtendprogramma

Tijdens het ochtendprogramma wordt ingegaan op de theorie van het huurrecht. Daarbij komen onder andere de algemene bepalingen en de diverse vormen van huur aan de orde. Vervolgens wordt dieper ingegaan op het onderdeel Huurrecht Woonruimte, waarbij onder andere het verhuren van woonwagens en standplaatsen wordt besproken.

Middagprogramma

Tijdens het middagprogramma wordt het verhuren van bedrijfsruimte behandeld. Daarbij wordt ingegaan op de verschillende vormen van bedrijfsruimte en de kwalificatiegeschillen die hier kunnen ontstaan. Daarna wordt kort de recente wetgeving behandeld. Tot slot is er ruimte voor het bespreken van casussen. Iedere deelnemer kan voorafgaand aan de cursus een casus indienen, mits de toelichting bij de casus op 1 A-4tje past. De trainer bereidt de binnengekomen casussen voorafgaand aan de cursus voor. De casussen worden tijdens de middag gezamenlijk besproken. Aan het eind van de middag is er ruimte om te sparren, of voor het beantwoorden van vragen.

Organisatie cursus Huurrecht

De Verdiepingscursus Huurrecht duurt één dag en start om 09.00 uur. Het middagprogramma duurt zo lang als nodig met een maximum eindtijd van 16.30 uur. Uiteraard is er tijd voor een lunchpauze en worden er koffiemomenten ingelast.

Wij verzorgen koffie, thee, water en een lunch voor alle deelnemers. Na afloop van de Verdiepingscursus Huurrecht ontvangen de cursisten een hand-out met de presentatie en casussen én wordt er een certificaat toegestuurd.

LocatieDataKosten
Vught9 maart 2023€675,- excl. BTW
Zwolle28 september 2023€675,- excl. BTW

Deze cursus kan worden uitgebreid met een derde cursusdag: Basiscursus Vastgoed op Orde.

Aanmelden Verdiepingscursus Huurrecht Zwolle

  • Factuurgegevens

Tijdelijke wet verlenging tijdelijke huurovereenkomsten
Verdiepingscursus Huurrecht van Metafoor

Heeft u vragen over de Verdiepingscursus Huurrecht? Neem dan contact op door te bellen naar 088 – 00 66 100 of te mailen naar info@www.metafoorvastgoed.nl. Wilt u de Verdiepingscursus Huurrecht aanvragen voor uw gemeente? Stuur dan een mail voor een Incompany aanvraag.