Wilt u vastgoedadvies?
Metafoor adviseert u graag!

Metafoor, uw adviesbureau voor vastgoedadvies

Metafoor adviseert u graag!

Metafoor, uw adviesbureau voor vastgoed

Overheden als gemeenten, waterschappen en provincies beschikken vaak over een aanzienlijke vastgoedportefeuille. Daarom kunnen organisaties als deze wel wat ondersteuning gebruiken bij het beheer van vastgoed.

Metafoor Vastgoed en Software is expert op het gebied van vastgoed- en grondzaken. Overheden kunnen bij ons terecht voor vastgoedadvies. Wij bieden onder andere ondersteuning aan bij vastgoedcentralisatie, huurprijs indexering, verkoop van gemeentelijk vastgoed en inventarisatie van oneigenlijk grondgebruik.

Daarnaast helpen wij bij het op orde brengen van vastgoed met behulp van onze Vastgoedladder.

Meer dan 25 jaar ervaring in maatschappelijk vastgoed en grondzaken
U profiteert van de kennis en ervaring
Een achterban van 60 ervaren en vakbekwame juristen en adviseurs
vakgebied en gericht op de gebruiker
Software ontwikkeld vanuit onze expertise en gericht op de gebruiker
Wij gaan voor een langdurig partnerschap
Wij gaan voor een langdurig partnerschap met onze klanten

Vastgoed op orde

De laatste jaren zie je steeds meer gemeenten en waterschappen die stappen willen zetten in het professionaliseren van het vastgoedbeheer. De belangrijkste vraag: is waar sta ik? 

En welke stappen moet ik zetten om te komen tot het op orde brengen van het vastgoed? De Vastgoedladder van Metafoor biedt de oplossing.

Onze diensten op het gebied van vastgoedadvies

Het centraliseren van het gemeentelijk vastgoed
Omdat gemeenten meestal in het bezit zijn van veel vastgoed, beheren zij vaak meerdere vastgoedportefeuilles. Hierdoor worden vastgoedtaken vaak op verschillende afdelingen en op verschillende manieren uitgevoerd. Door het vastgoed te centraliseren hoeft de expertise nog maar op één afdeling beschikbaar te zijn, waardoor er tijd en geld wordt bespaard. Maak nu gebruik van het vastgoedadvies van Metafoor en profiteer van de voordelen.
Verduurzaming gemeentelijk vastgoed
Veel gemeenten zijn gestart met de verduurzaming van gemeentelijk vastgoed, omdat de overheid ambitieuze doelen heeft gesteld. Volgend jaar moet Nederland namelijk 16% duurzame energie opwekken en vergeleken met het jaar 1990 20% minder CO2 uitstoten en 20% minder energie….Vastgoedadvies bij het opstellen van vastgoedbeleid
Omdat gemeenten over het algemeen een aanzienlijke vastgoedportefeuille beheren en beheerafdelingen vaak op verschillende wijzen omgaan met dit vastgoed, is het van belang om een beleid op te stellen. Bij het opstellen van een vastgoedbeleid dient de Wet Markt en Overheid in acht genomen….
Vastgoedadvies bij het opstellen van accommodatiebeleid
Bij het zo doelmatig mogelijk huisvesten van al uw activiteiten op het gebied van onderwijs, welzijn en sport kan een accommodatiebeleid ondersteuning bieden. Door het vastleggen van een accommodatiebeleid kan er sneller en efficiënter gewerkt worden door de organisatie. In het beleid komt aan bod welke….
Vastgoedadvies bij de indexering van huurprijzen
Wanneer er een indexeringsclausule is opgenomen in het huurcontract, mag de verhuurder de prijs jaarlijks verhogen. Dit mag ook met terugwerkende kracht voor de vijf voorliggende jaren. Metafoor Vastgoed en Software ondersteunt u graag met vastgoedadvies bij huurprijs indexeringen.
Vastgoedadvies bij de aan- en verkoop van gemeentelijk vastgoed
Het aankopen en verkopen van gemeentelijk vastgoed is een lastig proces waarbij enig vastgoedadvies en ondersteuning vaak welkom is. Metafoor Vastgoed en Software zorgt graag voor procesbegeleiding, maar ook voor ondersteuning bij onderhandelingen, contractvorming, taxaties en aanbestedingen.
Quickscan doen?

Vastgoedadvies aan de hand van een quickscan WMO

Sinds 1 juli 2014 moeten overheden zich aan verschillende gedragsregels houden wanneer zij concurreren met bedrijven om concurrentievervalsing te voorkomen. 

Zij moeten zich houden aan gedragsregels van de Wet Markt en overheid (WMO). Dit betekent dat voor gemeentelijk vastgoed een minimaal kostprijsdekkende huur doorberekend dient te worden.

Vastgoedadvies aan de hand van een Quickscan Vastgoed

Met onze vastgoedscan krijg u inzicht in de stand van zaken van uw gemeentelijke vastgoedorganisatie. De ogen van Metafoor die een blik werpen op uw organisatie zien de mogelijke opbrengsten en kostenbesparingen sneller en geven bruikbaar vastgoedadvies. 

Een QuickScan van het gemeentelijk vastgoed bestaat onder andere uit interviews en dossieronderzoek.

Laat uw vastgoed beheren door de backoffice van Metafoor
Het administratief beheer van de gemeentelijke vastgoedportefeuille kost vaak veel tijd en inspanning.

Met Metafoor Backoffice nemen onze medewerkers het beheer volledig voor u uit handen. Zo is uw vastgoedbeheer altijd op orde, zonder dat u er zelf naar om hoeft te kijken.
Vastgoedadvies
Al uw gemeentelijk vastgoed samengebracht in één digitaal vastgoed archief
Veel vastgoedorganisaties binnen Nederlandse gemeenten hebben onvoldoende overzicht in beheer van eigendommen. Er is geen adequaat inzicht in de vastgoedportefeuille en de prestatie daarvan.

Onderdeel van het inzicht in de vastgoedportefeuille is de bijbehorende vastgoedinformatie. Jarenlang wordt het fysieke vastgoedarchief uitgebreid met informatie over (gemeentelijke) vastgoedeigendommen.

Deze informatie verdwijnt in het gemeentearchief of de div-afdeling. Deze informatie is waardevol en moet voor medewerkers van de afdeling vastgoed eenvoudig te bereiken zijn. Metafoor zorgt ervoor dat de waardevolle vastgoedinformatie voor altijd bereikbaar blijft door middel van een digitaal vastgoedarchief.
Vastgoedadvies

Aanvraagformulier